Seminari 21-22.03-2015

          Federata Shqiptare Taekwondo World ne kuader te strategjise 2 vjecare per trajnimin e burimeve njerzore ne date 21-22 Mars 2015 organizoi Seminarin “Trajnim i Trajnereve dhe Gjyqtareve”.

          Ky Seminar u organizua ne bashkepunim me mjeshtrin korean Lee Jaesung, gjyqtarin nderkombetar Nikolle Gegaj, dhe petagoge te Universitetit te Sporteve te Tiranes me mbeshtetjen financiare te KOKSH.

          Ne ambjentet e KOKSH ne dt.18.03.2015, FSHT-W organizon takimin e prezantimit te specialisteve te Seminarit ku z. Viron Bezhani (President i KOKSH) i dhuron mjeshtrit Lee Jaesung, “Cerifikaten e Mirenjohjes”.

         Mjeshtri Lee Jaesung gjate diteve te qendrimit te tij ne Tirane dha kontributin e tij ne drejtimin e disa seancave stervitore ne disa prej shoqatave te FSHT-W.

 

Ekipi “Ortek”

 

 

Ekipi “Tirana”

 

 

Ekipi “Qendra TKD”

 

 

Ekipi “Studenti”

 

 

Ekipi “Top Gym Sport”

 

 

Nepermjet ketyre seancave trajneret dhe sportistet u njohen me te rejat e fundit ne fushen e trajningut si dhe krahasuan nivelin teknik me nje perfaqesues te ekipit kombetar te Korese.

 

Ceremonia e hapjes se Seminarit u organizua ne dt.21.03.2015 ne ambjentet e Rezidences  “Dinasty”. 

Ne modulin e pare te Seminarit pjesemarresit ndoqen leksionin e Prof. Perparim Ferunit, mbi stervitjen e cilesive fizike dhe leksionin e MSc. Rigerta Selenica, mbi planifikimin e programit stervitor.

                        

 

Pas perfundimit te seances teorike per te pranishmit u shtrua nje dreke.

 

   

 

Seanca praktike u zhvillua ne ambjentet e pallatit te sportiti “Asllan Rusi” ku mjeshtri drejtoi nje seance stervitore me te gjithe trajneret e FSHT-W. Pjesemarresit paten kenaqesine te studiojne dhe te vene ne praktike disa prej teknikave bashkohore te dyluftimit. 

 

    

 

Ne perfundim te seances se praktike te pranishmit i pershendeti z. Stavri Bello (Sekretar i Pergjithshem i KOKSH) si dhe mjeshtri Kim Yong Ki.

 

 

Ne perfundim te seances se praktike te pranishmit i pershendeti z. Stavri Bello (Sekretar i Pergjithshem i KOKSH) si dhe mjeshtri Kim Yong Ki.

 

  

 

Gjyqtari ndekombetar Nikolle Gegaj drejtoi seancen praktike per gjyqtaret e FSHT-W ne fund te se ciles u zhvillua dhe Testimi dhe kategorizimi i ketyre te fundit.

 

 

Po keshtu ne fund te seances praktike mjeshtri Lee Jaesung certifikoi trajneret e FSHT-W sipas kategorive A, B dhe C Klas.   

 

   

 

 Ne seanca teorike te pasdites pjesemarresit paten mundesi te ndjekin leksionet e Prof. Dr. Ylli Zhurda, ne lidhje me rolin e psikologut ne sport si dhe leksionet e Prof. Dr. Dhimitraq Statoberdha, mbi traumatologjine sportive.

 

   

 

Ne perfundim te Seminarit per te gjithe te pranishmit u pajisen me Certifikaten e Pjesemarrjes.

 

 

Ne kete Seminar moren pjese 37 pjesemarres nga te cilet 22 trajnere, 9 gjyqtare dhe 6 sportiste elitare te FSHT-W.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Leave a Reply